Hilsner fra Folketinget

Vi har fået en lang række hilsner fra landets folkevalgte, som sender deres tak til alle tidligere udsendte. 

Du finder dem alle herunder. 

Nanna w Gotfredsen

Kære veteraner 

Jeg har den største respekt for jer der, med mod og mandshjerte og med stor risiko for eget liv, har påtaget jer opgaven for på Danmarks vegne at deltage i forsvaret for fred og demokrati i verdens brændpunkter. 

Læs mere »
Lean Milo - Moderaterne

Flagdagshilsen

I en tid med krig i Europa må vi ikke tage vores tryghed for givet og stoppe med at forsvare vores værdier. Tiden kræver tværtimod, at Danmark engagerer sig internationalt i kampen for fred, og tager ansvar sammen med vores allierede.

Læs mere »
Samira Nawa

Stolthed og Sorg

Flagdag for Danmarks udsendte. I daglig tale – Flagdag. Hvert år giver den mig en særlig følelse. En følelse, der hiver i to forskellige retninger.

Læs mere »
Martin Lidegaard

En dybfølt tak for indsatsen 

Krig og konflikt i verden er desværre ikke noget nyt. Men med Putins invasion af Ukraine er truslen rykket markant tættere på Danmark. Det har gjort det tydeligt for mig personligt, at vores frihed og sikkerhed ikke kan tages for givet. 

Læs mere »
Peter Have

Tak er et fattigt ord 

Med Dannebrog på brystet er et utal af mænd og kvinder gennem generationer draget i krig med et håb om at gøre en forskel. En forskel for Verden, for Danmark og for mennesker.  

Læs mere »
Kim Edberg Andersen

Tak

Af Kim Edberg Andersen, medlem af Folketinget for Nye Borgerlige Vi skylder vores veteraner tak.

Læs mere »
Karina Lorentzen

En aktiv veteranpolitik skal hjælpe udsendte tilbage til hverdagen 

Af Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s gruppeformand
”Dem, der har brug for psykologhjælp, ræk hånden op,” får en forsamling af hjemvendte krigsveteraner at vide. Sådan starter en historie om, hvordan vi håndterede veteranerne før i tiden. Om det er sådan, det helt har foregået, skal jeg ikke kunne sige. Men man siger jo, at historier ofte har rod i virkeligheden.

Læs mere »
Christian Friis bach

Større synlighed for soldater og alle i fredens tjeneste 

Af Christian Friis Bach, udenrigsordfører og medlem af Folketinget for Radikale Venstre valgt i Nordjylland
Da min kone og jeg besøgte vores datter, der bor i Washington D.C., havde hun bestilt billetter til en ishockey kamp med Capitals og danskeren Lars Eller. De tabte desværre, men det jeg husker mest fra kampen, var de amerikanske soldater, der blev præsenteret både før kampen og i pausen og blev mødt med store klapsalver.

Læs mere »
Louise Brown

En overset ressource 

Jeg havde indtil 2016 ikke rigtig tænkt over, at vi har veteraner i Danmark. Jeg arbejdede dengang som leder af Frivilligværket Randers, og efter Flagdagen i 2016 fik jeg pludselig flere henvendelser fra 4 veteraner (og den daværende borgmester), der undrede sig over, at vi ikke havde en veterancafé i Randers. Det måtte vi gøre noget ved

Læs mere »