Dato

En honnør til jer der har sat livet på spil for Danmark 

Af Lise Bech, forsvarsordfører hos Danmarksdemokraterne.  

Kære veteraner 

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil lave et indlæg i forbindelse med Flagdagen den 5. september. Jeg har takket ja til invitationen, men den var egentlig unødvendig. Uanset hvad har jeg haft et stort ønske om at sende en tak til de danske veteraner.  

Der er igen krig i Europa – og der har efterhånden været det i godt og vel 1,5 år. Det er skræmmende at tænke på, at vores værdier, frihedsrettigheder og nationale suverænitet er truet på samme vis, som det var tilfældet i en række år op igennem 1900-tallet.  

Det har mindet mig om, at vi så langt fra må tage noget af dette for givet.  

Jeg tror, de fleste af os har haft forældre, bedsteforældre og oldeforældre, der kunne fortælle forfærdelige beretninger om tiden under besættelsen. De rædsler ønsker jeg ikke, at nogen mennesker skal opleve igen.  

Det er derfor, vi skylder jer veteraner så uendeligt meget. I har ofret jer for vores andre skyld. I har sat livet på spil i krig for at forsvare de demokratiske værdier, som vi har kæmpet for i generationer herhjemme.  

Hvad enten I har været udsendt for vores politi, forsvar, beredskab eller sundhedsvæsen, så har I ydet en kæmpe indsats. Det aftjener både respekt og anerkendelse. 

Nogen af jer er ikke kommet helskindede hjem fra krig – mens andre har mistet kammerater og venner. Det sætter jeres indsats i perspektiv og giver mig også anledning til at kondolere.  

I dag er det andre kræfter, der bærer fanen i videre i vores forsvar. Heldigvis er der mange, der ønsker at være soldat i Søværnet, Hæren eller Flyvevåbnet.  

Dem skylder vi at give de bedste betingelser, og derfor glæder det mig, at vi fra politisk side endelig prioriterer Forsvaret med historisk store investeringer. Det har i alt for mange år været underprioriteret, fordi vi har taget vores frihed for givet.  

Det må ikke ske igen fremover.   

Når kalenderen siger 5. september, har statslige myndigheder pligt til at flage med splitflag fra deres bygninger. Private personer har ikke pligt til det, men hjemme hos mig og min familie i Støvring er der ingen tvivl. Her kommer Dannebrog til at vaje hele dagen til ære for jer, der har sat livet på spil for os andre.  

FLERE
artiKLER & INDLÆG