Dato

Flagdagshilsen

Af Lean Milo, Moderaterne

Kære udsendte. Kære veteraner. 

Tak for indsatsen. Tak for at passe på Danmark.  

I en tid med krig i Europa må vi ikke tage vores tryghed for givet og stoppe med at forsvare vores værdier. Tiden kræver tværtimod, at Danmark engagerer sig internationalt i kampen for fred, og tager ansvar sammen med vores allierede. Vi har en pligt til at værne om vore fredelige, inkluderende og demokratiske samfund, hvis de skal bestå.  

Det gør vores modige danske udsendte, som er på internationale missioner for at skabe og bevare fred i verdens brændpunkter. I har stabiliseret konfliktområder, så civilbefolkningen har fået opbygget deres samfund med alt hvad det indebærer – fred, rent drikkevand, elektricitet og skolegang til børn. Vores tapre udsendte har skabt tryghed herhjemme ved at sikre freden ude i verden langt fra vores grænser. Det kan I være stolte af. ”Tak” er et fattigt ord for jeres enestående bidrag, og I fortjener den største anerkendelse for jeres indsatser.  

I anledning af flagdagen skal vi mindes og ære de faldne, som aldrig er vendt hjem. I gav jeres liv til forsvaret af vores land og værdier. I satte fællesskabet over egne interesser. I fortjener den dybbeste respekt og hæder. Vi må ej glemme de pårørende, som skal leve videre med savnet. Lad os bruge flagdagen på at række ud til de mennesker som står tilbage med sorg i sjælen, og vise vores respekt.  

Her på flagdagen vil jeg gerne sende en særlig tanke til mine gamle soldaterkammerater fra ingeniørregimentet i Randers, som blev udsendt til Balkan i 1995. Ikke alle kom hjem igen. Når jeg tager forbi monumentet for Danmarks udsendte på kastellet, så går mine tanker til jer og jeres efterladte. Når vi i dag flager med Dannebrog, så flager det for jer.  

God flagdag til alle! 

FLERE
artiKLER & INDLÆG