Dato

Værktøjskasse – Grafikpakke til kommunerne ifm Flagdagen

 Flagdagen for Danmarks udsendte, torsdag den 5. september 2024 

Værktøjskasse til kommuner

Som et tilbud til kommunerne har Forsvaret, blandt andet i dialog med organisationen Folk & Sikkerhed, i 2024 udarbejdet en værktøjskasse, med forskelligt materiale, som kan benyttes til at skabe øget opmærksomhed om flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september. 

Ud over ønsket om at skabe større opmærksomhed om flagdagen og anerkendelsen af veteraner, er værktøjskassen udtryk for et ønske om at skabe øget sammenhæng mellem den officielle markering af flagdagen og de lokale arrangementer i kommunerne. 

Det understreges, at værktøjskassen alene er et tilbud og tænkt som støtte og inspiration i tillæg til kommunerne egen planlægning

Alle grafikfiler kan frit hentes her

Værktøjskassen består af følgende produkter:

SoMe kampagne
Forsvaret gennemfører en kampagne på sociale medier op til flagdagen.  Årets kampagne sætter fokus på, at der er veteraner over alt i samfundet. 

Hovedproduktet i kampagnen er en video, der viser veteraner i situationer fra deres civile dagligdag med job, fritidsinteresser med videre. Videoen er speaket af H.K.H Prins Joachim. Videoen understøttes af opslag med billeder af medvirkende fra videoen samt eventuelt andre veteraner og citater om, hvad en international udsendelse har betydet for veteranen, hvad flagdagen betyder for veteranen eller hvordan de markerer flagdagen. 

Kampagnen planlægges til at køre i ugen op til flagdagen – med forventet start fredag den 30. august. 

Kommunerne er velkommen til at dele kampagnens opslag fra Forsvarets facebook-profil. Eller selv at poste Forsvarets opslag på egne sociale medier. Bemærk at video og billeder er under produktion og først kan hentes fra mappen i slutningen af august. 

Kommunerne er også meget velkomne til at lade sig inspirere af ideen bag Forsvarets kampagne ved at lave tilsvarende opslag med lokale veteraner eller andre opslag med lokalt indhold. Eventuelt med brug af Forsvarets grafiske skabelon/Photoshop-fil. 

Hastag; Kommunerne opfordres til at tagge opslag: #visflagetDanmark

Banner til Facebook mv. 
I ugen op til flagdagen lægger myndighederne under Forsvarsministeriet et flagdagsbanner på deres hjemmesider, sider på facebook, LinkedIn og andre sociale medier. Kommunerne er velkomne til at anvende de samme grafikker – evt. med tilføjelse af eget logo/byvåben. 

Banner til facader, hegn mv. 
I ugen op til flagdagen ophænger Forsvarets myndigheder bannere på kaserner og andre tjenestesteder for at skabe opmærksomhed om flagdagen og som en yderligere hilsen til årets udsendte. Banneret måler 5 x 1 meter. Kommunerne er velkomne til at benytte banneret. Forsvaret har desværre ikke mulighed for at hjælpe med tryk. 

Plakater
Forsvaret har fremstillet en flagdagsplakat, som kommunerne ligeledes er velkomne at bruge for at gøre opmærksom på flagdagen og lokale arrangementer på dagen:

Plakaten beskriver i kort form formålet med flagdagen. Plakaten har QR-kode til Forsvarets side om flagdagen. Kommunerne er velkomne til at anvende plakaten som den er. Kommunerne er også velkomne til at udskifte teksten med en lokal tekst, for eksempel om det lokale arrangement. 

Plakaten kan hentes i PDF format og som Adobe InDesign fil.

SE FØLGEBREV FRA FORSVARSKOMMANDOEN

FLERE
artiKLER & INDLÆG