Herlev Kommune

Herlev Kommune

.

Veteranen Kai Vittrup hylder Herlevs veteraner

Herlev Kommune inviterer veteraner og deres familie til Flagdag på Herlev Rådhus den 5. september kl. 17 til 19. Dørene er åbne fra 16,30.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen holder tale og byder velkommen til den gæst, vi har inviteret:

Chefpolitiinspektør Kai Vittrup.

Kai Vittrup har været udsendt for FN til bl.a. Balkan, Øst-timor, Irak og Sudan.

Med klare holdninger og strategisk sans har Kai Vittrup dirigeret store politistyrker, så der blev mere oden end konfrontation. Selvlært, men i dag anerkendt som en af verdens bedste ledere. De seneste år har han arbejdet for EU og FN i verdens brændpunkter, som chef i den private sikkerhedskoncern EADS i Saudi-Arabien.

Herlev Kommune har valgt at være en del af det tværkommunale Veteranråd for Herlev, Ballerup, Gladsaxe, Furesø og Lyngby-Taarbæk kommuner.

I Veteranrådet samarbejder politikere, embedsmænd og frivillige om opnåelse af synergi på tværs af de fem kommuner. Rådet er nedsat for snart halvandet år siden og arbejder for at etablere fælles strategier og indsatser for personer, der har været statsligt udsendt i international tjeneste.

Vores mål er, at kommunerne ikke blot opnår meget bedre håndtering af veteraner med svære ar på krop og psyke, men også bedst muligt tager imod dem, der kommer hjem og skal i gang med det hjemlige erhvervsliv.

Langt størstedelen af de udsendte kommer hjem uden fysiske og psykiske skader, men alle kommer hjem med et behov for at føle sig anerkendt og anvendelig i sin hjemkommune.

Det vil sige, at alle, der har været udsendt i en international mission, på baggrund af en beslutning truffet af Folketinget, regeringen eller en minister er velkomne til Flagdag, også dem, der ikke er militære.

Flagdagen arrangeres for Herlev Kommune af Frivilligcenter og Selvhjælp Herlev.

Veteraner og deres familie kan tilmelde sig på mail@frivilligcenterherlev.dk.